header

Kilpailukutsu

Kilpailun laatu ja osanotto-oikeus
Leon Lenkki ja Hilkan Kilpa 2021 järjestetään Kangasalla poikkeuksellisesti päiväkisana lauantaina 15.5.2021. Järjestävät lippukunnat toivottavat kaikki yli 14-vuotiaat partiolaiset ja ei-partiolaiset tervetulleiksi kisaamaan oksalle ylimmälle! Kilpailu on kansallinen partiotaitokilpailu ja Hämeen partiopiirin mestaruuskilpailu.
Kilpasarjoissa kaikilla kilpailijoilla tulee olla voimassa vuoden 2021 Suomen Partiolaisten jäsenmaksu. Osallistujien iät lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin. Partioon tutustujat voivat osallistua ilman jäsenmaksua keltaiseen sarjaan, jos he eivät ole aiemmin osallistuneet partiotaitokilpailuun kilpailijana.

Säännöt
Kilpailussa noudatetaan mukaillen Suomen Partiolaiset ry:n 1.4.2019 voimaan astuneita partiotaitokilpailujen sääntöjä Hämeen Partiopiirin 1.4.2019 voimaan astuneiden partiotaitokilpailujen sääntöjen asettamien poikkeuksien mukaisesti.
Vallitsevan koronatilanteen vuoksi säännöistä voidaan poiketa. Sääntöpoikkeuksista tiedotetaan tarkemmin kevään aikana ennen kilpailua.

Sarjajako
Tytöt kilpailevat sinisessä ja ruskeassa sarjassa. Pojat ja sekavartiot kilpailevat punaisessa ja harmaassa sarjassa. Näiden kilpasarjojen lisäksi järjestetään kevyempi ja rennompi keltainen sarja. Sinisen, punaisen, ruskean ja harmaan sarjan vartion jäsenillä tulee olla voimassa vuoden 2021 Suomen Partiolaisten jäsenmaksu.
Sininen ja punainen sarja: Kilpailuvartiossa on neljä 14-18-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta.
Ruskea ja harmaa sarja: Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Yläikärajaa ei ole. Ruskean ja harmaan sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat kilpailuvuonna 18-22-vuotiaita.
Keltainen sarja: Vartion voi muodostaa 2-5 jäsentä, mutta kisajärjestäjä suosittelee vartion kooksi 4-5 henkilöä, jotta vartiolla on mahdollisuus jakaantua sitä vaativissa tehtävissä ja suoriutua niistä mielekkäästi. Vartion jäsenten tulee olla vähintään 15-vuotiaita. Keltainen sarja on mainio mahdollisuus lähteä tutustumaan kisakulttuuriin ja tutustuttaa myös ei-vielä-partiolainen kaverisi partiotaitokilpailujen saloihin!

Ratojen pituudet
Järjestävien lippukuntien perinteen mukaisesti emme tyydy tavanomaiseen etenemistapaan, vaan kilpailu käydään tällä kertaa pyöräillen. Reitti on suunniteltu siten, että siitä selviytyy niin vaihteettomalla mummopyörällä kuin huippumaasturillakin - valitse itse oma haastetasosi!
Poikkeuksellisesta kulkutavasta johtuen sarjojen matkat ovat tavallista pidemmät. Sinisen, punaisen ja keltaisen päivämatka on noin 32km, ruhan noin 38km.

Ilmoittautuminen
Kilpailuvartion johtaja ilmoittaa vartionsa Kuksan kautta piirin nettisivuilla myöhemmin ilmoitettavan linkin kautta. Ilmoittautuminen aukeaa 17.3.2021 klo 00:00 ja päättyy 11.4.2021 klo 23.59. Jälki-ilmoittautuminen päättyy 2.5.2021 klo 23.59.

Osallistumismaksu
Kilpailun osallistumismaksu on 80 euroa vartiolta. Jälki-ilmoittautuneiden maksu on 100 euroa.
Osallistumismaksu laskutetaan lippukunnilta. Osallistumismaksua ei palauteta. Ainoana poikkeuksena osallistumismaksun palautukselle on tilanne, jossa kilpailu peruuntuu koronarajoitusten vuoksi. Lippukunta voi ilmoittaa poisjääneen vartion tilalle toisen vartion samaan sarjaan.
Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, aterian kilpailun aikana, sekä peseytymismahdollisuuden. Koronatilanteesta johtuen kuitenkin toivomme, että mahdollisuuksien mukaan kilpailijat peseytyvät vasta kotona. Poikkeuksellisesti ruokailu järjestetään vartioille jaettavien vaellusruokapussien muodossa.

Kilpailun järjestäjät
Roineen Tytöt, Harjun Pojat, Sahalahden Sinisudet, Kostian Kahlaajat, Hämeen Partiopiiri

Tehtävä- ja pisteluettelo
Kilpailun muututtua yksipäiväiseksi, tehtäväluettelosta tullaan tiputtamaan yksittäisiä tehtäviä pois. Muutoksista ilmoitetaan kevään aikana. Näin ollen sarjojen ja tehtäväryhmien pisteytykset eivät vastaa sääntöjä. Tehtävät on valikoitu siten, että tavoitteena on säilyttää monipuolinen kisapäivä.
Alla vanha, kaksipäiväiseksi suunnitellun kilpailun tehtäväluettelo.

Lisätietoja
Kilpailunjohtaja Taimi Kuuluvainen, taimi.kuuluvainen@llhk2020.fi
Järjestelysihteeri Sanni-Mari Airola, sanni-mari.airola@llhk2020.fi